Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Извършени са претърсвания и изземвания в „Студентски град“ в София.

Израелска група за измами, компютърни престъпления и пране на пари е действала у нас. Това става ясно от съобщение на Специализирана прокуратура.Специализираната прокуратура е провела в София действия по разследване, водено в Израел.

В съобщението се казва, че на 30 юли са били извършени претърсвания и изземвания на територията на ж.к. Студентски град. Иззети са били документи, компютри, флаш памети, телефони и други веществени доказателства, относими към престъпната дейност на групата. Разпитани са седем души, двама от които чужди граждани, постоянно пребиваващи на територията на България.

Действията на прокуратурата са били в изпълнение на Молба за правна помощ, издадена от Служба на държавния прокурор – Йерусалим в Държавата Израел.

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че участници в престъпното сдружение привличали хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа, парите обаче били превеждани от тях по сметки на финансови „мулета“ на групата.