Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Навременните адекватни реакции на родителите са помогнали детето, ударено от мълния да бъде спасено, каза пред БиТиВи д-р Светослав Тодоров от болницата в Бургас.

Малкият Георги вече е изписан и си е у дома. Той прекара 11 дни в болницата, от които 4 – в реанимация. Както „24 часа“ съобщи, детето било със семейството си на плажа, когато се разрази буря и го удари мълния, докато семейството опитало да се прибере в близка заведение. Моментално родителите започнали да му правят изкуствено дишане.

„Когато детето се събуди, първите му думи бяха: „Къде ще играем футбол с баща ми?“, разказа д-р Светослав Тодоров.

И според д-р Кирил Симеонов най-важното е, че родителите са действали адекватно. „Както знаете, и миналата година имахме момиче, ударено от мълния, и адекватната помощ беше решаваща“, припомни той.

Д-р Йоан Иванов също потвърди, че най-въжни са първите мерки. Той определи Георги като добро и лъчезарно дете, а майка му и баща му са били през цялото време край него.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US