fbpx

Изписаха бебето, закарано със Спартана в Париж

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

История с щастлива развръзка, разказана от колегите от „Нова“ Телевизия“. Поздравления, дано има повече такива репортажи!

Изписаха от болницата 4-месечното бебе, което беше транспортирано спешно за животоспасяваща операция във Франция с военен самолет „Спартан“. Полетът беше извършен в началото на миналия месец от екипажа на 16-а авиобаза „Враждебна“.

Битката за живота на 4-месечния Момчил започва от още преди да се роди. При един от прегледите майка му разбира, че бебето е с рядка вродена аномалия. Но нито за миг не загубила надежда.

„Той се роди мъничък. После трябваше да остане в болницата, за да бъде под наблюдение, защото нямаше как да бъде изписан и му беше доста критично състоянието. Това чакане. Неизвестността по-скоро. Какво ще се случи , как ще се случи, по какъв начин, кой ще го поеме. Дали ще му се обърне внимание”, разказва Десислава Маринова, майка на Момчил.

„Тези състояния са много редки и в България подобни аномалии на лимфната система в тази възраст не се оперират”, посочва Мила Байчева, детски гастроентеролог, СБАЛ по Детски Болести „проф. Д-р Иван Митев“.

Единственият шанс се оказал операция във Франция. Екипът от лекарите трябвало да действа бързо. Така в нелеката задача да транспортират малкия Момчил до клиниката се включва екипажът на военния „Спартан”. На борда му била и доктор Мила Байчева.

„Едно дете в тежко състояние. С необходимост да бъде преведено с реанимационен екип. Така че беше предизвикателство”, заяви доктор Байчева.

А днес е най-щастливият ден – защото Десислава за първи път ще прибере сина си у дома.

„С всичко, което изтърпя, с операциите. С една камара интервенции по него. Оказа се доста борбено дете. Благодарене на целия екип….. дано всичко върви добре”, заяви майката на Момчил.

Грижите за Момчил тепърва предстоят, но в домашни условия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *