Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Скиор се изгуби в Рила, издирват го. 34-годишният мъж от София изчезна вчера в района на ски пистата „Картала”. Той се е спускал с още свои приятели, движел се е последен, но не се е появил на началната точка, където всички останали го чакали. Групата скиори е карала извън пистите.

„Няма отправна точка, върху която да стъпим и да разгърнем човешкия ресурс на терен… Видяхме следи, които влизат в лавиноопасната зона. В същото време видяхме обаче, че тези следи излизат и извън нея“, обясни в ефира на „Здравей, България“ Красимир Стоянов – председател на Пистовата спасителна служба.

Той посочи, че обстановката в планината е сериозна, като съществува лавинна опасност. Спасителни кучета ще се включат в акцията днес. Екипите на място се надяват на положителна развръзка.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК