Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Заради пожарите в Австралия, властите обявиха извънредно положение в района на столицата Канбера, предаде Нова телевизия.

Няколко огнища бушуват там, като основното е на площ от над 18 000 хектара, предаде Нова телевизия.

За бушуващите пламъци допринасят високите температури, които достигат 40 градуса, сухото време и силните ветрове. Пожарите край Канбера горят вече повече от две седмици, а в края на миналата беше затворено за кратко летището, тъй като пламъците достигнаха опасно близо до пистите.

Вчера нова гореща вълна обхвана южните части на Австралия.

Температурите днес се до над 40 градуса по Целзий в щата Южна Австралия, където властите предупредиха за риск от пожари. По-късно горещата вълна се премести на изток и да достигне утре Мелбърн, Канбера, а през уикенда и Сидни. Горещините са съпроводени от сухи ветрове, което създава подходящи условия за горски пожари в някои части на щатите Виктория и Нов Южен Уелс, вече пострадали от огнената стихия.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК