Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В събота призори в равнинната част на страната видимостта бе понижена заради мъгли. Около обяд облаците ще се разкъсат и ще се показва слънцето.

По-късно се очакват временни заоблачавания с потенциал за незначителни превалявания около крайбрежието и по планините. Сняг – високо над 1800-2000 метра. Тихо време с дневни температури между 10 и 15 градуса.

На 17 март (неделя), когато ще отбележим Сирни Заговезни, отново ще има условия за мъгли и ниска облачност сутринта. Около обяд по-съществени разкъсвания на облаците ще има в източните райони, докато на запад те ще са променливи.

Следобед и вечерта над страната ще премине слаб студен атмосферен фронт. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще има и кратки локални валежи, които до полунощ ще преминат над Западна България, някои централни и североизточни райони. Температурите в топлите часове – между 12 и 17 градуса, уточнява Нова ТВ.

На 20 март ще посрещнем астрономическата пролет. Именно в дните около тази дата ще нахлуе студен въздух.

Ще е облачно, с преобладаващи валежи от дъжд. В хода на студения фронт обаче температурите ще паднат до интервала 5-10 градуса с по-осезаем северозападен вятър. А по-ниските температури ще позволят символичен мартенски сняг в някои предпланински райони и Лудогорието.