Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Сняг по ски курортите ни чака в близките дни, заяви климатологът проф. Георги Рачев пред бТВ. Той обаче отбеляза, че до събота ще продължи да е по-топло от обичайното за сезона. Дотогава ще е „типично ноемврийско време – мрачно и влажно“.

В четвъртък през страната ще мине Средиземноморски циклон – основно в югоизточната част на страната. С него ще дойде и снегът, и застудяването за почивните дни.

„Преди малко, докато си пиех какаото, прехвърчаха заблудени снежинки, откъде са дошли и те не можаха да ми отговорят“, пошегува се професорът. И добави – чака ни „смутно време до събота и неделя“, когато вече ще захладнее. Сняг ще се появи чак в четвъртък, времето ще е мрачно.

Шофьорите ще трябва да внимават – сняг и ниски температури и поледици ще причинят поледици на всички проходи от днес до четвъртък.

В Пампорово и Банско все още е топло, в Боровец обаче оръдията за сняг работят, а на височина от над 1200 м температурите от днес ще бъдат отрицателни. 10-20 см нов сняг се чакат и на Пампорово.

В Стара Загора с идването на циклона ще има дъжд от сряда до петък.

Рано сутрин на много места в страната има опасност от „черен лед“ – асфалтът изглежда сух, но върху него има фина „пързалка“ от лед.

Днес и утре ни чакат магнитни бури.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.