fbpx

Ива Рупчева от Има Такъв Народ: Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент!

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Нека положим усилия за диалог по между си, за търсене на добрите решения, за висока парламентарна култура, за да бъдем достойни представители на народа“. Това призова от трибуната Ива Митева – Рупчева, след като беше избрана за председател на 45-ото Народно събрание.

„Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ни, да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност“, каза още Рупчева.

„Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент. Надявам се към опита и знанията на доказалите се парламентаристи да прибавим младостта и енергията и новаторския дух на новоизбраните“, допълни председателят на 45-ото Народно събрание.

Коя е Ива Митева – Рупчева

Ива Митева Йорданова – Рупчева беше избрана за председател на 45-тия парламент. Предложението дойде от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

Тя е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград, сочи справка в официалната страница на Народното събрание.

По образование е юрист, преподава право в Нов български университет. Владее английски език.

В състава на 45-тия парламент е избрана от листата на „Има такъв народ“ в 23-ти МИР София.

Има дългогодишен опит като народен представител в правната комисия на парламента и като директор на Дирекция „Законодателна дейност и право на ЕС“ в законодателната институция.

През експертизата й са минали повечето най-важни закони, приети в държавата през последните години.

Ива Митева Йорданова – Рупчева е третата дама, заемаща поста председател на Народното събрание след Цецка Цачева и Цвета Караянчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *