Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Три лица са привлечени като обвиняеми за нападението на на журналиста Слави Ангелов. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг в прокуратурата.

Те са обвинени за три различни престъпления – за пристъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов и за притежание на наркотични вещества.

Това са тримата физически изпълнители. От прокуратурата не посочват самоличността на обвиняемите, но потвърдиха, че те се занимават със спорт и че са част от футболна агитка.

Главният прокурор каза, че към момента на лицата се предявяват съответните обвинения. Той подчерта, че въпреки извънредното положение Министерството на вътрешбните работи, съвместно с наблюдаващите прокурори са работили активно в „изключително разумен срок“. Събрани са доказателства, но не са в достатъчен обем и продължават да работят.

Главният секретар на МВР благодари на СДВР, на ГД „Национална полиция“, на прокуратурата и на екипите, които са работили денонщно.

Иван Иванов: Знам на какво бяха подложени екипите. Радвам се, че всичко приключи с успех. Цялата оперативна информация е подкрепена с доказателства.

Иванов увери, че от полицията са сигурни, че именно това са извършителите на нападението. Работата ще продължи. Главният секретар пое ангажимент да стигнат и до поръчителите.

Иван Иванов: Това е предупреждение към всички, които са решили, че могат да се изправят срещу държавата, срещу институциите.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК