Не бъдете безразлични! Споделете новината:

С апел да покажем нашата съпричастност към хората, пострадали от войната в Украйна се обърнаха българските звезди към своите последователи. Специални видеа, в които разкриват своите мисли за случващото се по света, заснеха редица артисти, сред които Васил Василев-Зуека, Диана Димитрова, Владимир Михайлов, Дарин Ангелов, Маги Джанаварова, Саня Армутлиева и др.

„Най-омразното нещо на света, това е убийството. Винаги съм се страхувал от едно единствено нещо на този свят и това е войната. Няма по-унизително нещо от това да видиш как човек убива човека. Аз съм против войната! Където и да е било по света!“, откровен е Зуека в клипа си, излъчван по NOVA.

„Никога не съм си представяла, че в XXI век ще живеем във време на война. Не си представям, че всичките тези години, които сме се развивали като свят, ще се случват подобни неща. Искам всички да сме обединени около една единствена кауза и тя е: „Мир и развитие“, „Живот, а не война“, апелира певицата Маги Джанаварова.

Продуцентът Саня Армутлиева призова обществото да не запазва неутралитет в тези размирни времена.

„Преживяваме момент, лишен от светлосенки. Момент, който изисква от нас категоричност. На чия страна да застанем. На страната на мира, свободата и демокрацията или на страната на войната и безумната агресия. Аз не се колебая! Не се колебайте и вие! Подкрепете смелия народ на Украйна, който с каквото може“, заявява тя.

„Ужасът днес има лице. И ние всички го виждаме. Войната не е игра. Не е филм, който спокойно наблюдаваме от вкъщи. Най-висшето и ценно нещо, дадено на човека, е животът. А днес той се ражда в тъмнина. В подземията и в бомбоубежищата. В съня на децата вият сирени вместо да се чуват детски песнички. Затова, нека бъдем съпричастни! Нека ни е грижа! Дори малката помощ сега, може да спаси животи! А и каква по-важна работа имаме днес, утре… освен да продължаваме да бъдем човеци“, категорична е актрисата и посланик на добра воля на УНИЦЕФ Елена Петрова.

„Нямаме нужда от повече кръв. Нямаме нужда от повече загуби. Цялото това безумие трябва да спре. Ако след пандемията не сме си научили уроците, че трябва да сме малко по-смирени. Малко по-човечни. Историята ясно ни е показала до къде ще доведе всичко това“, гласи пък посланието на Диана Димитрова от „Лъжите в нас“ и „Откраднат живот“.

„Нашите братя и сестри от Украйна имат нужда от нас и от нашата помощ. Така че нека ги подкрепим с каквото можем. В момента има и благотворителни концерти и събития. Имаме възможност да купуваме произведения на изкуството, билети за концерти, да изпращаме помощ по всякакъв начин. Нека ги подкрепим! Благодаря ви!“, апелира актьорът и музикант Владимир Михайлов.

„Искам да ви помоля да отправите мислите си не към това кой е прав и кой е крив в тази лудост, която се случва в момента в Украйна, а по-скоро да насочите позитивните си мисли към постигането на мир. Да се стигне до мирно споразумение и да се спре това безумие. И ако ви се отдаде възможност, да помогнете на някой, който има нужда. Независимо дали е руснак или украинец.“, допълва и Дарин Ангелов.