Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Васил Василев – Зуека, който заедно със семейството си избяга от България в Испания и стана художник, продава творчеството си на европейски цени.

Актьорът се премести за постоянно във Валенсия заедно с втората си жена Ани и сина им Георги преди година. В Испания Зуека няма пазар за картините си, затова ги продава в социалните мрежи основно на българи. Цените, които е обявил за платната си, обаче са повече от скандални.

Рисунките на новоизлюпения художник варират на цени между 2 и 3 хиляди лева за платно. В първите месеци към творчеството му имаше интерес, докато всичките му познати и приятели си купят картини от него, за да уважат труда и новото му начинание. Сега обаче предвид непрекъснато растящите цени у нас творбите на бившия тв водещ събирали прах в испанския му дом и продажбите били нулеви, пише Lupa.bg.

Мнозина познавачи на изкуството са на мнение, че Зуека надул цените на рисунките си неоправдано. За справка – в популярните сайтове за търговия в България има обяви за продажба на акварели на гениалния Дечко Узунов на два пъти по-ниски цени от тези на комика, за по 1500 лева. Твърде вероятно е актьорът да закъса с бизнеса с картини и да му се наложи да се върне обратно в родината, за да започне да припечелва пак от тв халтури, коментират негови колеги от гилдията.