Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Детето е на две години и половина се нуждае от средства за лечение и възстановяване. То страда от мозъчни усложнения след прекаран сърдечен арест поради ковид инфекция. Нуждае се от спешно лечение и рехабилитация в чужбина.

„Здравейте приятели с добри сърца! Казвам се Радослав Михайлов ,приятел на семейството на Белослава.

Белослава е родена на 29.08.2018г.Палаво и щастливо дете, което обича животни и книжки. Инатеста и непокорна тя всичко е искала да прави сама. На 1 годинка Белослава проходи, на 2 вече си пееше и си бърбореше…

На 12.05.2021г. Белослава получи сърдечен арест на площадката зад блока, благодарение на светкавичната реакция на Спешна помощ и уменията на реаниматорите на смяна тя е спасена… Интубирана на входа на болница „Канев“ от реаниматорски екип от болницата, който току що предава смяната около 19:00 часа. След интубацията, тя възобновява сърдечен ритъм и дишане.

На 14.05.2021г. Беше транспортирана с детска линейка към болница „Н.И. Пирогов“. В петък вечерта към 21:30 часа ,тя постъпи в шокова зала с констатирана Ковид инфекция, която беше засегнала 50% от белия и дроб и сърцето. Благодарение на екипа в болницата е овладян мозъчен оток, в следствие на страдание на мозъка от кислородния глад. 27дни по-късно тя е ектубирана.

На 23.06 тя излезе от интензивното и беше настанена в Детска педиатрия ,където състоянието и остана тежко.01.07 скенер на мозъка показа комунийираща хидроцефалия. На 02.07 тя беше оперирана за поставяне на мозъчен шънт, който да овладее заболяването като за съжаление няма подобрение и до днес…На 23.07 Белослава беше изписана от Пирогов и приета за долечение и рехабилитация отново в болница „Канеф“ където е и до днес.Състоянието и остава все още тежко и нестабилно..“

Семейството изказва своята благодарност към лекарските екипи, които и до момента полагат всички необходими грижи за Белослава.

Семейството се нуждае от първоначална сума в размер на 35 000 евро, която ще покрие разходите им за животоспасяваща операция и последващата рехабилитация в болница в Турция.

Мили хора, помогнете!

Желаещите да помогнат на малкото момиченце могат да го направят внасяйки сума по сметка IBAN: BG85 FINV 9150 1317 5575 50 BIC: FINVBGSF за Белослава Бисерова Бориславова.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.