Не бъдете безразлични! Споделете новината:

И в момента продължават снимките на новия сезон на „Игри на волята“, пише Plovdiv24.bg.

Според запознати всичко е във финална фаза и екипът скоро ще напусне района. Кадър в социалната мрежа Фейсбук е уловил момент от предаването, което се заснема на Попския плаж в Царево.

„Нека обобщя информацията – все още снимат, имаше битка на поляната, но не ни допуснаха, защото са към финала и беше елиминация. До другите съоръжения на плажа ни пуснаха“, обяснява жена, която вчера е била на мястото на снимките.

Попският плаж е разположен в най-северната част на морското градче. Пясъкът е ситен и мек. На фотоса обаче се вижда и т.нар. Призрачен град, известен още и като Мъртъв град.

Историята:
„Призрачният град“ на Българското Черноморие – така е известен изоставеният строеж на комплекс „Коста дел Кроко“ край Царево. В бетонните останки са погребани милиони левове на бъдещи собственици на имоти край морето, както и мечтите на собствениците на земята, които нито ще получат печалба от нея, нито могат да я използват.

Строителството на комплекса “Коста дел Кроко“ започна през 2007 година. Комплексът има размерите на един малък град, тъй като капацитетът му е за 2500 души. В него бе планирано да има петзвезден хотел, жилищен и търговски комплекси, бизнес център, административна сграда, болница и други, с обща разгъната застроена площ от над 60 хил. кв.м.

Инвеститор е фирмата, опериращата с руски капитали „Лаудис Холдинг Груп“, която обещаваше да вложи в комплекса над 60 млн. евро. Тя изкупува срещу обезщетение частни имоти на 6-7 собственици.

Залезът на „Коста дел Кроко“ настъпи не само заради задължения на предприемача към финансиращата банка и строителя в годините на кризата за ваканционните имоти, но и заради проблеми със самия инвеститор. Тогавашният собственик на „Лаудис“ Константин Циганов беше арестуван през 2010 г., когато ДАНС издаде заповед за експулсирането му като опасен за националната сигурност. Той беше сочен за лидер на Уралмашката престъпна групировка и издирван от 2005 г. от Интерпол.

Собствениците не могат нито да продадат земята си, нито да я ползват.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.