fbpx

„Звук и светлина“ на Царевец е „вдигнал“ уикенд туризма във Велико Търново

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Спектакълът „Звук и светлина“ на Царевец е „вдигнал“ уикенд туризма във Велико Търново, съботните прожекции продължават, съобщиха от Общинската туристическа агенция в старата столица.

Уикенд прожекциите на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ на Царевец ще продължат през август и септември. Инициативата на Общинската туристическа агенция и Община Велико Търново се е оказала работещо решение за възстановяване на индивидуалните туристически посещения и помощ за ресторантьорския и хотелиерски бранш, засегнат най-силно от пандемията.

От май месец средно по 15 000 месечно са зрителите на шоуто, което се прожектира всяка съботна вечер върху крепостните стени на Царевец и е безплатно за посетителите.

Излъчванията на спектакъла продължават и през всички съботни вечери на август и септември – 7 август (21,15 ч.), 14 август (21,15 ч.), 21 август (21,00 ч.), 28 август (21,00 ч.), 4 септември (20:45 ч.), 11 септември (20:45 ч.), 18 септември (20,15 ч.), 25 септември (20,00 ч.). Прожекциите могат да бъдат наблюдавани от площад „Цар Асен I“.

Спектакълът „Царевград Търнов – звук и светлина“ е финал и на всяка от фестивалните вечери на „Сцена на вековете“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *