Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Една от най-неприятните ситуации, с които можем да се сблъскаме, когато отиваме на почивка е загубата на багаж в самолета. Изключително досадно е да чакате с часове да пристигнат липсващите ви куфари, които понякога така и не се появяват.

Изненадваща причина – Защо винаги трябва да вземете два еднакви куфара на почивка
Бетани е голям почитател на пътешествията и има гениално решение за решаването на това неудобство. Сред стъпките, които тя винаги предприема, когато пътува е да вземе две чанти, които съдържат горе-долу същите неща, за да се увери, че няма да изчерпи нещата, от които се нуждае, когато стигне до местоназначението си.

Така организира два почти еднакви багажа, в които слага почти еднакви предмети. Ако някой от тях изчезне, поне й остава резервното копие.

„Винаги опаковам два куфара, дори това да означава да плащам допълнително. Така или ще имам идентични неща във всяка чанта, или почти копие на тях. Това е нещо като огледален куфар. По този начин ако загубите единия куфар, в другия ще имате достатъчно дрехи“ – обяснява любителката на пътуванията.
Трикът за пътуване на Бетани със сигурност ще се стори необичаен за много от вас. И все пак ще е полезно решение, ако искате да пътувате без стрес.

Как да се уверим, че багажът ни е в безопасност
Съществуват няколко начина, по които пътниците могат да се уверят, че багажът им няма да изчезне, без да се налага да отделят допълнителни пари. Основният начин, по който хората могат да спестят пари, без да загубят багажа си е да летят само с ръчен багаж.

Въпреки че няма да можете да вземете толкова много неща, със сигурност ще имате най-необходимото. Така багажът ще е винаги с вас и ще можете да го държите под око.

Туристите също могат да сведат до минимум шансовете си да загубят багажа си, като избягват свързващите полети, доколкото е възможно. Много по-малко вероятно е багажът да изчезне по директни маршрути, освен ако не се премести от един самолет на друг.

Още мнения по въпроса: защо трябва да вземете два еднакви куфара на почивката
Стюардесата на авиолиния Sun Online Travel казва, че тези два метода са най-лесният начин пътниците да увеличат шансовете си багажът им да достигне до местоназначението.

„Престоят удвояват риска от загуба на багажа ви, така че вземете директни полети, ако можете. Ще сте благодарни, когато кацнете и ще се радвате, че нямате друг полет и няма да се притеснявате за липсващ багаж. Летенето без чекиран багаж е може би най-добрият начин да минимизирате този риск“ – споменава специалистът.

Летенето само с ръчен багаж също означава, че не е нужно да чакате с часове на опашка при получаване на багаж, когато кацнете. Всичко става много по-бързо и ще излезете от летището преди всички останали.