Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В УМБАЛ Бургас е създаден специален детски COVID сектор. Това съобщи пред bTV а д-р Светослав Тодоров, който е координатор на медицинските дейности към УМБАЛ-Бургас.

В момента в отделението се лекуват 4 деца, чието състояние е задоволително, заяви д-р Тодоров.По думите му инфекциозния сектор вече е запълнен с болни от коронавирус пациенти.Към момента там са разкрити 50 легла за лечение на пациенти в неусложнено състояние, като предстои разкриването на още 25 легла.

Според д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас, мерките срещу вируса са известни на всички и би трябвало да са се превърнали в основен рефлекс, но въпреки това проверките в областта ще бъдат засилени.Пет области у нас вече преминаха в червената COVID зона, а в Бургас се заканиха и за по-строг контрол срещу вируса.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК