fbpx

Започва Балканският шампионат по конен спорт на Хиподрума

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

От утре (30 септември) до 2 октомври на хиподрума в град Русе ще се проведе Балканския шампионат ( Балканска купа) по конен спорт в дисциплината –издръжливост

35 състезатели и техните коне от Гърция, Румъния, Турция, Ирландия и България ще премерят сили по 100 километровото трасе, разделено на няколко етапа.

Нашият тим е в пълен състав от петима ездачи. Николай Николов с кобила Орхидея, Денис Фурлански с Помпей, Десислава Алексиева със Самодива, Васил Стойчев с Шарлота и Мартин Колев с кон Мафия са родните ни състезатели , от които очакваме силно представяне, припомня Днес плюс.

В предстоящото състезание на 1 октомври ще има и квалификация за участие в Европейските и Световни шампионати в дисциплината –издръжливост през 2021 година с дължина на трасето от 140 километра. На 2 октомври ще се състои и Международен турнир на дистанция от 120 километра. Също така, ще бъдат организирани и национални квалификации за млади коне с дължина на дистанцията – 30 , 40 , 60 и 80 километра.

Председател на организационния комитет е Свилен Иванов – зам.областен управител на Русе, а предстоящите състезания се провеждат с активната подкрепа на Община Русе.

Оставете коментар: