Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Започваме мащабна проверка на всички временни обекти, за да установим дали ел захранването им е обезопасено и дали е законно“.

Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров след работна среща с кметовете на райони и зам.-председателя на СД на „Електроразпределение Юг“ ЕАД Здравко Братоев.

В нея участваха също Главният архитект на общината Димитър Ахрянов и зам.-кметовете по строителство и транспорт Пламен Райчев и Тодор Чонов.

„Необходими са превантивни мерки, за да не се допуска подобен инцидент като в София, при който загина 16-годишно момче“, подчерта кметът.

Той обясни, че ще бъдат сформирани комисии, в които ще влязат представители на общината, районните администрации и експерти от „Електроразпределение Юг“ ЕАД.

В обекта на проверката ще бъдат включени всички временни обекти в училищата, детските ясли и градини, както и всички обекти на ОП „Общински пазари“.

ОП „Организация и контрол на транспорта“ също ще се включи в мащабната акция като извърши проверка на всички стълбове на уличното осветление и на светофарните уредби, заедно с електрическите табла, които ги захранват.

Всички останали общински предприятия също ще проконтролират обектите, които са на тяхно управление.