Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Хората имат различен дневен ред. Има хора, които си създават някакво тяхно пространство и вътре инвестират всичко, което имат като преживяване. Инцидентът със стрелбата в метростанция „Летище“ ни показва колко е важно вкючването на индивида в обществените отношения е важно и за психологическия баланс. Това обясни проф. Калин Гайдаров, бивш директор на Института по психология към МВР.

„Аз смятам, че тука има два възможни варианта – история на конфликта на отношенията и съдбовно решение за приключване на сметките с живота. Въпросът не е на инцидентна база, а има предистория. Това престъпление в метрото говори за сериозните мащаби на преживяванията“, заяви той.Смята, че това е тежко престъпление. Проф. Гайдаров отбеляза, че може да се търси и символика в това, че убийството е станало в метрото – публичната среда привлича.„Вероятно в тяхното объркано създание е да остане някаква следа от това, което се е случило“, каза още той.Пред БТВ психологът бе категоричен, че охранителите, за какъвто има данни, че е починалият мъж в метрото, не трябва да носят оръжието си извън работното си място.„Човекът предварително е замислял подобно действие, за да вземе и носи оръжието си“, предполага проф. Гайдаров.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК