Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Зам.-главният прокурор Мария Шишкова е депозирала оставката си. Тя е настояла да освободи поста на 6 януари следващата година. Оставката ѝ е одобрена от прокурорската колегия е с 10 гласа ”за”.

Днес стана ясно, че главният прокуро Сотир Цацаров ще напусне поста си предсрочно, след като бе избран да оглави КПКОНПИ.

Шишкова е една от четиримата заместници на главния прокурор на България. Другите са Иван Гешев, който бе избран за нов главен прокурор, Ася Петрова и Борислав Сарафов, който е и директор на националното следствие.

Мария Шишкова е правораздавала в Пловдив, като съдия, под непосредственото ръководство на Сотир Цацаров от 1994 година. През януари 2011 г. е наградена от тогавашния МВР министър Цветан Цветанов с почетно отличие на МВР “За доблест и заслуги”. Мнозина определяха Шишкова като “идеалният” главен прокурор, защото е почти незабележима, но напълно зависим и продължител на досегашното Статукво. След като се намери друг за стола на главния прокурор, вероятността Шишкова да последва Цацаров в новото му амплоа изглежда напълно възможна.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.