Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Иракски служители по сигурността съобщиха за задържането на „заместника“ на ликвидирания лидер на терористичната групировка „Ислямска държава“.

Полицията в село Хавиджа в провинция Киркук е задържала бунтовник на име Абу Халдун в квартира, в която се е укривал, се казва в изявление на иракската пресслужба за сигурност, цитирано от РИА Новости.

Боецът имал фалшив паспорт на името на Шаалян Убейд.

„Този престъпник заемаше поста заместник Багдади и е бил „ военен емир“ в провинция Салах ад-Дин“, се казва в доклада.

Тръмп обяви елиминирането на Ал Багдади в резултат на операция на американските специални сили в провинция Идлиб в Сирия през октомври. Той благодари на Русия, Турция, Сирия и Ирак за помощта им за убийството на Багдади. По-късно официалния говорител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че Русия не разполага с достоверна информация, че американските военни са извършили операция за „унищожаване“ на Ал Багдади. Свързан с ислямистите сайт съобщи, че ИД е потвърдила ликвидирането на своя лидер.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.