fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Управляващата консервативна партия на Великобритания подаде официална жалба срещу решението на Канал 4 да постави ледена скулптура на мястото на Борис Джонсън, след като британският премиер отказа да участва в изборния дебат за изменението на климата, съобщи Фокус.

В дебата на партийните лидери отказаха да участват както Борис Джонсън, така и лидерът на партия „Брекзит“ – Найджъл Фараж. На тяхно място зрителите можеха да видят две топящи се ледени скулптури, изобразяващи Земята.

Бившият министър на околната среда Майкъл Гоув поиска да се влкючи в телевизионния дебат вместо Джонсън, но не беше допуснат, защото не е партиен лидер.

Според Консервативната партия поставянето на ледена скулптура е „значително нарушение“ на Закона на телевизионното предаване. Партията определи хода на телевизията като „провокатичен номер“, който е „част от по-голяма картина на пристрастия на Канал 4 през последните години“.

Участие в дебата взеха лидерът на Лейбъристка партия Джереми Корбин, лидерът на либералдемократите Джо Суинсън, първият министър на Шотландия Никола Стърджън, лидерът на партията на Уелс Адам Прайс и съпредседателят на Зелената партия Сиан Бери.

По темата

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.