Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Най-големият някога познат на света бирмански питон, е бил заловен в американския щат Флорида от учени с помощта на друга змия, предаде „Скай Нюз“, цитирана от Труд

С дължина над 6 метра и тегло близо 120 килограма, женското влечуго е било заловено със 122 развиващи се яйца вътре в нея, друг рекорд.

Тя е била забелязана от американски учени, които следят и изучава бирмански питони – инвазивен вид на територията на САЩ и по-специално Флорида.

Екипът е използвал радиопредаватели, трансплантирани в мъжки „змии-саути“, за да проучи движенията на питона, поведението на размножаване и използването на местообитанията.

От въвеждането на програмата за премахването на питоните през 2013 г., учените са премахнали над 1000 влечуги от приблизително 160 квадратни километра от блатата в югозападна Флорида.

Най-голямата женска, откривана досега е била с тегло 80 килограма и се е смятала за най-тежкия питон, залавян във Флорида.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК