Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Членовете на младежка банда бяха заловени в Белгия, след като се опитаха да избягат неуспешно с влак от местопрестъплението.

Младежите обрали магазинче за вестници в Тернат, на 20 км северозападно от Брюксел в събота. Те планирали нападението си минути преди пристигането на влака на местната гара, като разчитали да се измъкнат с него заради краткия му престой.

“Взеха всичко: чипсове, напитки, бисквити, близалки и сладкиши”, оплака се собственикът пред телевзия VRT.
13-те момчета се въртели пред магазинчето до гарата, явно изчаквайки подходящия момент. След това те внезапно нахлули вътре и опразнили рафтовете с храна и бързо се отдалечили към гарата, където влакът точно бил пристигнал.

Собственикът хукнал след тях, викайки, което привлякло вниманието на служител на охраната на влака. Той задържал композицията с автоматично затворени врати до идването на полицията.

“Стана като в Америка, никой няма уважение към никого и е все по-зле”, добави обраният собственик, който държи обекта от четири години.

Младежите обикаляли цял ден градчето и по-рано през деня кметът повикал полицията да им направи бележка, защото вдигали шум. След като били предупредени от полицаите, те напуснали градчето, но се върнали надвечер и нападнали магазинчето.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US