Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Ако имаме възможност да управляваме, ще има нов щаб с истински професионалисти“, заяви в кулоарите Станислав Балабанов от ПГ „Има такъв народ“. Според него е нелогично коремен хирург да оглавява „нещо, което е свързано с вирус“. И заяви: „Крайно време беше да се закрие този НОЩ. Щабът трябваше да е от професионалисти, а не от хора, които изпълняват политически поръчки“.

Всеки ден, в който нямаме управление, е риск за населението и здравето на хората. Такова мнение изрази Александър Симидчиев от ПГ „Демократична България“, който беше и член на разпусналия се експертен съвет за COVID-19 към премиера. По думите му, е безотговорно като поведение решението за закриване на НОЩ. Той смята, че правителството, макар и в оставка, трябва да продължи да работи. „В момента имаме медицинска криза и управлението ѝ изисква ефективни органи, които да управляват този процес“, убеден е Симидчиев.

Мая Манолова от ПГ „Изправи се! Мутри вън!“ заяви, че трябва да се създаде нов орган от доказани експерти в своята област. Според нея те трябва да хора с позиция „смели, готови да отстояват здравните решения , а не да клякат при всяко скърцане със зъби от Борисов“.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК