Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Петима души са задържани за вандалски погроми в Черноочене и други кърджалийски села. Всички са роднини на активисти на ГЕРБ, като единият е син на кандидата за кмет от ГЕРБ Ниязи Раиф, който загуби изборите. Арестуваните младежи са в полицията от снощи, но засега оттам отказват информация, съобщи bTV.

Палежи и погроми над административни сгради, производствени цехове и автобуси са били извършени в нощта на понеделник срещу вторник в общината. Над 100 стари автомобилни гуми са били подредени и след това запалени по главната улица на Черноочене. Най-много са били струпани около дървена барака, в която се помещава отдел „Местни данъци и такси“ и Общинската избирателна комисия. Потрошени са стъклата на много кметства. Повредени са били дори училищните автобуси, които не са могли да потеглят сутринта и децата не са били извозени до училищата.

„Вчера като се събудихме, видяхме това нещо, което е направено, ние нямаме нищо общо, доколкото аз знам. Не мога да кажа дали синът ми е виновен, в полицията са, а няма никакво доказателство. Знам, че предната вечер са били с приятели в Кърджали на вечеря, а после по заведения. Кметът през цялата кампания през цялото време ни се заканваше, че сме гяуарска партия, може да е техен сценарий да ни зацапат, нашите млади деца“, коментира Раиф, който подчерта, че органите на реда трябва да си свършат работата и който е виновен, да си понесе вината.

Кметът от ДПС Айдън Осман, който спечели шести мандат, който отказа да застане заедно до конкурента си, обаче заяви:

„Това са брутални, арогантни хора, които са много под моето ниво, не искам да разговарям с тях. Мой сценарий? Нали се видя – задържани са им синовете. Подбудите са политически, аз още вчера ви казах, че са те, защото от един месец тези хора тормозеха населението. Аз съм от 30 години управленец, мога ли да допусна такива неща?“.

Очаква се официална информация от МВР.

Днес вече училищните автобуси са поправени и децата са в класните стаи.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК