Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Трите деца на Ален Делон – Антони, Анушка и Ален-Фабиен, обединиха усилията си за първи път от няколко месеца и настояха над баща им да бъде установено засилено попечителство. Молбата им беше удовлетворена в съда.

88-годишният френски актьор Ален Делон беше поставен под съдебна защита още през януари, отчасти поради проблеми, свързани с „медицинското му обслужване“. Сега тази мярка е променена на „засилено запрещение“. Решението „има за цел да защити възрастния мъж и неговата собственост, когато е в затруднение и се нуждае от помощ“, съобщават медиите.

Тази мярка означава, че на Делон ще бъде назначен куратор, който ще управлява финансите му и ще действа от негово име в случай на конфликт на интереси, пише Труд. Все още не е ясно кой точно ще изпълнява тази задача, но обикновено такъв човек се избира измежду близките на подопечния. Тук ситуацията се усложнява от факта, че и трите деца на Ален Делон – Антони, Анушка и Ален-Фабиен Делон – са скарани с него от дълго време, а неговата медицинска сестра Хироми Ролан, която се нарича негова интимна избраница, е обвинена в обидно поведение от тях.

Петиция за засилено настойничество беше подадена от децата на Ален Делон и беше удовлетворена в началото на април от съдията по защитата в съда в Монтаржи. Не е известно дали 88-годишният актьор е успял да говори в съда във връзка с този случай.

Трябва да се отбележи, че през януари синът на Ален Делон Антъни Делон каза в интервю за списание Paris Match, че баща му трудно се примирява с влошеното си здраве. Антъни каза, че това може би е била последната Коледа на баща му, което предизвика възмущение у самия актьор и той се закани да съди собствения си син.

Здравето на Ален Делон се влоши през 2019 г., когато той получи инсулт. Оттогава актьорът почти не е напускал имението си в херцогство във френския регион Лоара. Семейството му е загрижено за връзката му с медицинската му сестра Хироми Ролан. Тя твърдеше, че има близки отношения с актьора, но децата на Ален Делон я обвиниха в обидно поведение и я изгониха от имението. В отговор тя също отправи обвинения към наследниците на Делон: по думите ѝ, те са използвали насилие срещу нея „с утежняващи обстоятелства, което е потвърдено при медицински преглед“. Нейният адвокат Ясин Бузру също твърди, че и охраната на Ален Делон е участвала в инцидента.