Не бъдете безразлични! Споделете новината:

От „bTV Media Group“ реагираха бързо на изявлението на Валери Симеонов, в което той обвинява в корумпираност директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ Венелин Петков и водещия на сутрешния блок „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

В официалната позиция медията заявява, че ще подкрепи евентуални дела, които двамата журналисти ще заведат дело срещу лидера на Патриотичен фронт и зам.-председател на парламента. „bTV Media Group“ заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата“, се казва в обръщението.

„Документите, които Цветомир Найденов учтиво ни предостави, са жалбите му до Прокуратурата. Те са надлежно заведени там поне две седмици преди той да започне да търси изява в bTV. Позор, господин заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Ще се видим в съда“, заяви в социалните мрежи Венелин Петков. Петков и Хекимян вече са обсъдили с адвокати как да защитят имената си.

В защита на Петков и Хекимян е посочено, че те не са публикували разкритията на собственика на „Ефбет“ Цветомир Найденов срещу Васил Божков, тъй като е било нужно те да бъдат внимателно проверени.

„Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация. Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията. Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото“, се казва още в позицията на „bTV Media Group“

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК