Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Първата половина на юни ще е гореща и със силна динамика в атмосферата. Валежите ще са често строго локални, с развитие на гръмотевични процеси и условия за градушка.

В следващите дни до края на текущата седмица времето се определя от зона с ниско атмосферно налягане с център североизточно от нас. Очакват се кратки, локални, пролетни валежи с гръмотевици и опасност от градушка. В сряда следобед и вечерта такива процеси ще се развиват по планините, най-вече в Рило-Родопската област, по Черноморието и в Северозапада.

В четвъртък нестабилността ще е по-голяма – районите, относително по-уязвими на пролетни бури ще са планините и североизтока. В петък и събота времето ще е по-спокойно с преобладаващо слънчево време и изолирани валежи с гръмотевици в планините.

В самото начало на юни дневните температури ще се повишат осезаемо. Дневните стойности ще достигат 32-34 градуса. Най-често термометърът ще скача над 30 в Дунавската равнина, Югоизтока и по долината на река Струма.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК