Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Стана ясен още един случай на пребита жена в Стара Загора. Вече година случаят ѝ не е предаден на съда, споделя жертвата пред Нова телевизия. Диляна буквално е отвлечена и малтретирана, след като излязла от заведение в града. Разказва, че била пребита от мъжа, с когото живеела и от когото има деца.

Побоят продължил около четири часа. „Нараняванията бяха жестоки. Едното ми око беше затворено. По главата си имах множество травми. По шията имах следи от душене. Бяха ми счупени два зъба. Имах фрактура на крака и ключица”, разказва жертвата на насилие.

Според Диляна мъжът, който я е пребил, е приятел със задържания за обезобразяването на Дебора Георги Георгиев. „Познават се. Той беше охранител в местна дискотека. Винаги, когато аз съм посещавала заведението, той е получавал сведения от въпросния Георги, че аз влизам в дискотеката. За което ми създаваше проблеми, когато дойде”, обяснява тя.

След четири месеца в ареста, насилникът на Диляна отново е на свобода. „Разкарва се свободно. Към мен има заплахи, отправени в чатове и разговори. Непрекъснато ме следи и изпраща хора, които да ме следят. Не мога да си обясня факта защо все още няма насрочено дело, след като жалбите ми и ограничителните заповеди са многократни, а досието е огромно”, пита жертвата на насилие.

На този фон, прокуратурата в Стара Загора започна проверки от 2015 година за случаи на упражнявано насилие в нощни заведения. „Опитваме се ежедневно да правим някакъв тип мониторинг на информацията, която е в социалните мрежи. Това е много трудоемко”, посочи районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Властите се самосезират след коментари в социалните мрежи за момичета с нарязани коси. „В тези публикации се съдържат данни за осъществени престъпления – посегателства и нанесени телесни повреди над жени в Стара Загора”, обясни още Димитрова.

От общината също вземат мерки срещу насилието в нощните заведения, при констатирани нередности от полицията. „Ще отнемаме издадените разрешения за удължено работно време”, заяви секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.

Разширява се и видеонаблюдението пред нощните заведения. „За да са в помощ и превенция на евентуално извършени нарушения”, добави Иванов.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US