fbpx

Жена е била задържана снощи при протеста в София (ВИДЕО)

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Една жена е била задържана снощи при протеста в София, защото не е изпълнила полицейско разпореждане край палатковия лагер в района на МС. Това заяви на брифинг в СДВР комисар Тони Тодоров. По думите му в ранните часове днес е имало задържано лице от женски пол, видимо употребило алкохол.

„Протестът започна в 19 ч. около МС и Президенството. Към 21 ч. оттам тръгна шествие през Европейската комисия, преминавайки през различни кръстовища и булеварди, стигайки до Орлов мост“, каза говорителят на СДВР.

„Не са констатирани сериозни груби нарушения на обществения ред. Имаше в един момент вербална агресия oт страна на протестиращи към една от медиите и бяхме принудени да се намесим. С наше съдействие екипът бе изведен на безопасно разстояние“, добави той.

„Виждате, че постоянно разговаряме с тези хора и се мъчим някак си да ги убедим в това, което смятаме, че е нередно. Искаме да осигурим спокойното премиваване на гражданите на София през блокираните кръстовища. За момента няма резултат. Снощи на Орлов мост е имало присъствие на 25-30 души, които са нощували там. Около 20 души е имало на СУ и 6 на МС“, добавиха от СДВР.

Комисар Тодоров уточни че за снощното гражданско недоволство е нямало уведомление в Столична община. По думите му е била констатирана поредна вечер на неподчинение.

 

Източник: marica.bg

Оставете коментар: