Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Има задържан за катастрофата, при която загина 10-годишно българче в Кипър. Това каза посланикът на България в страната Н.Пр. Любомир Тодоров пред Нова тв. Инцидентът е станал в кипърския град Пафос в петък следобед.

„Жената, шофирала автомобила, е идентифицирана и задържана. Има много свидетели на този трагичен инцидент. Посолството положи максимални усилия и успяхме. Оттук нататък започва разследване в съответствие със законодателството. Нямам информация дали кипърката е избягала от местопроизшествието“, каза Н.Пр. Любомир Тодоров, посланик на България в Република Кипър.

„Това е голяма трагедия и мъка за българите в Кипър. Загина момиченце на 10 г. в резултат на нелеп пътен инцидент. Няма по-лошо от това човек да загуби детето си. Детето, заедно със своя дядо, пресича на зелен сигнал на светофар след като е взето от училище. Спира на светофар. Сигналът е зелен и е имало пешеходна пътека.

В този момент автомобил, управляван от кипърка на 69 г., с висока скорост, без да се съобразява с червения сигнал, бута детето. Незабавно е откарано от болница. Лекарите се стараят да го спасят, но краят е фатален.”, разказа Тодоров.

Семейството на детето живее от 15 години в Кипър. Посолството на България ще следи случая.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.