Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Жегите в укранската столица принудиха десетки киевчани да забравят поне за ден войната, която се води в родината им, и да разпуснат на брега на река Днепър.

,,Украинците сме силен народ. Борим се, за да живеем. Искаме нещата да се нормализират, защото не знаем какво ще стане утре“, коментира 21-годишната Юлия от речния плаж, цитирана от La Vanguardia.

Много от потребителите в социалните мрежи обаче използваха повода, за да се усъмнят в тежкия живот, който са принудени да водят украинците на фона на ожесточените сражения с Русия.

В тази връзка анализатори напомнят, че Украйна е най-голямата територия в Европа след Русия, а в момента най-важните боеве се водят в източната част на страната, което е достатъчно отдалечено от столицата Киев, за да може жителите ѝ да се насладят на слънчевите бани.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК