Ето някои неща, които можете да направите с вашата съдомиялна машина

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Притежанието на съдомиялна машина е огромна помощ за всеки собственик на дома. Съдомиялната машина ви помага да поддържате съдовете си чисти, но знаете ли, че можете да я използвате и за други задачи, включително за готвене, почистване на фалшиви цветя и дори узряване на авокадо?

Ето някои от невероятните неща, които можете да направите с вашата съдомиялна машина – и няколко, които не бива да опитвате.

Не използвайте съдомиялната си машина за съхранение по време на наводнение

Нека започнем с няколко „не“, преди да преминем към „направете“. Противно на казаното от някои хора, не използвайте съдомиялната си машина, за да съхранявате важни предмети по време на наводнение или ураган. В много случаи на тежко време съдомиялната машина може да се отвори, което позволява да се накисне това, което имате вътре. Най-добрият ви вариант е да използвате контейнери за съхранение, специално проектирани за тази цел, и се опитайте да ги държите високо от земята.

Не използвайте съдомиялната си машина, за да запечатате бурканите

Някои може да ви кажат да използвате съдомиялната си машина за запечатване на буркани, съдържащи консервирана храна. Въпреки че това може да изглежда добър съвет, температурите в съдомиялната машина не достигат достатъчно високо ниво, за да убият бактериите. По-добре е да запарите вашите запаси във вода, вместо да консервирате.

Използвайте вашата съдомиялна машина за изплакване

Сега за работата! Лесен начин за миене на плодове и зеленчуци в насипно състояние е да ги поставите в съдомиялната машина и след това да стартирате цикъл на изплакване, поставен на студено. Поставете по-крехки продукти, като домати, в горния багажник, а по-големите, например картофите, в долния багажник.

Използвайте вашата съдомиялна машина за почистване на четките за грим

Caddy от сребърни съдове е чудесно място за поставяне на четките за грим и други предмети за добро почистване около веднъж месечно. Други тоалетни принадлежности, които можете да почистите в съдомиялната машина, включват четки за коса, гребени и ножици за нокти.

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да поддържате храната топла

Ако установите, че едно от вашите ястия е готово преди някои от другите, поставете го в съдомиялната машина и пуснете цикъл топлина / сух, за да го запазите топло. Не забравяйте обаче да не използвате вода, или храната ви също ще бъде мокра.

Използвайте старите си части за съдомиялна машина, за да създадете съхранение под леглото

Когато сменяте съдомиялната си машина, не я хвърляйте на боклука. Например, можете да използвате багажника на дъното на колела, за да създадете лесно достъпно решение за съхранение под леглото си.

Използвайте вашата съдомиялна машина за дезинфекция на неща

Използвайте вашата съдомиялна машина за дезинфекция на играчки и други предмети, които са склонни да събират микроби. Просто поставете предметите в съдомиялната машина – големи играчки на дъното, средни по големина играчки отгоре и по-малки играчки в сребристата кутия за керамика – и стартирайте лек цикъл на пране. Избягвайте използването на опцията за подгряване, за да не разтопите играчките.

Използвайте вашата съдомиялна машина за готвене на лазаня

Макар да не е конвенционален, можете да сготвите цяла лазаня в съдомиялната машина. Не забравяйте да поставите ястието във водонепроницаем контейнер или използвайте метода, представен от PartSelect за ново поемане на стара класика.

Използвайте старите си части за съдомиялна машина, за да направите повдигнато градинско легло

Друга страхотна идея за тапициране на старата ви съдомиялна машина е да я изнесете навън и да я използвате като саксия. Напълнете го с пръст и отглеждайте зеленчуците си.

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да узрее авокадо

Ако искате да направите гуакамоле, но всичките ви авокадо са неузрели, можете да използвате съдомиялната си машина, за да узрее. Поставете неузрелите авокадо върху горния багажник на съдомиялната машина и ги пуснете през цикъл.

Използвайте вашата съдомиялна машина за почистване на вашите шапки

Вашата миялна машина е лесен начин за почистване на главините и запазване на гърба ви. Поставете главините на долния багажник на съдомиялната машина, без никакви съдове, и ги пуснете през цикъл.

Използвайте старите си части за съдомиялна машина, за да изградите щанд за боядисване със спрей

Използвайте ваната за съдомиялна машина, за да създадете щанд за боядисване със спрей. Поставете старата вана за съдомиялна машина в гаража или навеса и поставете предмета, който искате да напръскате с боя вътре. Ваната трябва да съдържа мъгла от спрей боя и да я предпазва от елементи от покритието отвън.

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да изсушите съдовете, измити с ръце

Ако предпочитате да миете чиниите на ръка, все пак можете да използвате цикъла на сушене на вашата съдомиялна машина, за да изсушите съдовете си, когато сте готови. Това е допълнителният бонус за запазване на съдовете за сушене от претрупване на вашата кухня.

Използвайте вашата съдомиялна машина за почистване на домашните ключове

Ключовете ви от къщата могат да привлекат много микроби, особено ако ги пуснете на земята. Един лесен начин да ги почистите е да ги хвърлите в съдомиялната машина, заедно с останалите съдове. Просто не забравяйте да измиете нищо, което не може да се намокри, и да изсушите старателно всеки ключ, за да предотвратите появата на ръжда.

Използвайте стария си двигател за съдомиялна машина, за да изградите ръчно затворен генератор

Ако имате стара миялна машина, която искате да смените, но моторът все още работи, направете си сам ръчен колянов генератор.

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да почистите фалшивите си цветя

Един предмет, който вдига много прах, са изкуствени цветя. Ако установите, че вашите изкуствени цветя се нуждаят от добро напудряване, вместо това ги поставете в горния багажник на вашата съдомиялна машина.

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да организирате съдове за писане

Докато почиствате старата си съдомиялна машина за части, преди да я изхвърлите, не забравяйте да запазите сребърните съдове за съдове. Тази кошница е чудесно място за съхраняване и сортиране на приборите за писане, включително моливи, маркери, пастели и други предмети.

Използвайте вашата съдомиялна машина за измиване на обувки и шапки

Въпреки че може да не го осъзнаете, вашата миялна машина работи чудесно, когато перате дрехи. Някои от предметите, които можете да перете в съдомиялна машина, включват бейзболни шапки, джапанки и обувки. Просто не забравяйте да не ги миете с чиниите си.

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да подготвите опашки от омар

Използването на вашата съдомиялна машина е чудесен начин да сготвите опашки от омари. Просто отрежете обезкостена и обезкостена опашка от омари наполовина и я поставете в буркан за запечатване. Освен това поставете цяла пръчица несолено масло в буркана и го пуснете през цикъл на измиване.

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да поддържате съдържащия се готварски спрей

Лесен начин да напръскате спрей за готвене върху чиниите за печене е да отворите вратата на съдомиялната машина и да напръскате тигана върху отворената врата. Всяко свръхразпръскване трябва да попадне на вратата. След това затворете вратата и следващия път, когато миете чинии в съдомиялната, вратата ще бъде измита чиста.

Използвайте старите си части за съдомиялна машина, за да направите органайзер за лента или конци

Ако се нуждаете от лесен метод „Направи си сам“ за съхранение на панделки и конци, тогава това е хакът за теб. Зъбите, които държат чашите ви на място във вашата съдомиялна машина, са идеални за държане на предмети на шпули. Просто извадете багажника, преди да изхвърлите старата миялна машина.

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да затоплите съдовете си

За да затоплите чиниите преди да сервирате хранене, просто ги поставете в съдомиялната машина и включете цикъла топлина / сухо. Ако имате късмет, вашата съдомиялна машина вече има определена настройка за затопляне на чинии.

Използвайте вашата съдомиялна машина за почистване на клавиатурата на компютъра

Макар първоначално да имате трепет, почистването на клавиатурата на компютъра в съдомиялната ви машина е подходяща алтернатива. Просто не забравяйте да използвате сапун, гореща вода или нагретия цикъл на сушене. Освен това, уверете се, че сами измиете клавиатурата в съдомиялната машина и я оставете да изсъхне на въздуха поне три дни, преди да я използвате отново.

Използвайте вашата съдомиялна машина за парно зеленчуци

Поставете нарязаните си зеленчуци в буркан заедно с една чаша вода, подправки и масло, преди да го затворите. Изпълнете нормален цикъл на миене на съдове с бурканите на горния багажник.

Използвайте вашата съдомиялна машина за готвене на сьомга

Вярвате или не, можете да готвите сьомга в съдомиялната си машина . Просто поставете две подправени филета от сьомга в отделни херметични пакети от фолио и ги поставете на горния багажник. След това пуснете филетата през нормален цикъл, като не използвате сапун.

Оставете коментар: