Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Международният анализатор Боян Чуков написа коментар в социалните мрежи по повод войната в Украйна. Той коментира анализ, в който се отговаря на въпроса какво ще стане, ако Киев не падне. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Отговор на въпроса: „Ами ако Киев не падне?“ Очевидно, че „анализаторът“ не е разбрал концепцията на руската военна операция в Украйна. В случая хората на Шойгу прилагат стратегията на Кутузов, когато той преследва войските на Наполеон. Руснаците, за да не спират своето движение на запад, не превземат градовете, а ги заобикалят. В първата фаза на военната операция в Украйна руснаците не влизат в градовете и не търсят улични боеве, защото се стремят да няма цивилни жертви.

Те само блокират градовете и по този начин украинските гарнизони остават обкръжени и лишени от връзка със своето командване. Вероятно по-късно в обкръжените градове ще влезе руски спецназ, който ще има за цел да обезглави командването на отбраняващите се. От сутринта в събота започна втората фаза на военната операция. Само по отношение на формированията на бандеровците от „Азов“, „Айдар“ и „Правый сектор“ подходът има за цел пълно унищожаване на живата сила.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК