Не бъдете безразлични! Споделете новината:

ЕС ще предложи нови санкции срещу Русия, включително петролно ембарго, информира NOVA

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен предостави подробности за предложенията. Това ще бъде шести пакет от санкции към страната, която провежда военна операция в Украйна.

4 отделна вида санкции бяха изброени от Фон дер Лайен – срещу високопоставени руски военни, Сбергбанк ще бъде изключена от системата за банкови преводи SWIFT, а три големи руски медии от еврорегулатора. ЕС обявява край на независимостта си от руския петрол.

Очаква се санкциите да обхванат вноса на руски петрол. В предложението се казва, че страните членки ще получат 6 месеца, за да се откажат от руския петрол и 8 месеца за свързаните с него продукти. Унгария и Словакия вероятно ще бъдат освободени от този план, до момента те са отказали, с мотив, че са твърде зависими от руския петрол.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК