Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Европейският съюз (ЕС) сформира коалиция с НАТО за война с Русия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в петък на пресконференция след разговори с външния министър на Азербайджан Джейхун Байрамов, предава ТАСС.

„Когато започна Втората световна война, Хитлер събра под знамето си значителна част, ако не и повечето, от европейските страни за войната срещу Съветския съюз“, каза той. Ето и сега, по същия начин, включително ЕС и НАТО, те събират подобна съвременна коалиция за борба и дори и като цяло за война с Руската федерация. Ще разгледаме всичко това много внимателно.“, цитира news.bg.

Политическата линия на Европейския съюз потвърждава нежеланието му да се стреми към създаване на единно пространство от Атлантическия до Тихия океан и да изпълнява споразуменията с Русия за развитие на общи пространства в хуманитарната сфера, както и в сферите на икономиката и сигурността, каза Лавров.

„Европейският съюз доказва, че не иска никакви обединяващи тенденции в Европа, че не изпълнява и няма да изпълни съществуващите споразумения между Руската федерация и страните от ЕС относно развитието на общи пространства в икономиката, в хуманитарната сфера, в областта на вътрешната сигурност. И не иска да изпълнява онези задачи, които бяха формулирани в съответствие с високите цели за създаване на общо пространство от Атлантическия до Тихия океан. Всичко това остана назад, всичко това е в миналото“,завърши той.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК