Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Европейският съюз добавя още руски олигарси и официални лица към черния си списък със санкции заради войната в Украйна, да затегне контрола върху преводите на криптовалути, както и да се насочи към морския сектор. Това са съобщили дипломати, цитирани от АФП.

Страните членки също така дадоха зелена светлина за изключване на три беларуски банки от международната система за банкови разплащания SWIFT заради подкрепата на Минск за атаката на Русия в Украйна, съобщи в Туитър френската мисия, която е ротационен председател на ЕС.

Новият пакет европейски санкции срещу руски управляващи и олигарси включва над 100 лица, заяви върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел пред Европейския парламент в Страсбург.

Европейският съюз трябва напълно използват съществуващите финансови инструменти, за да се справят с украинския криза, посочи от своя страна холандският премиер Марк Рюте, допълва БТА.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК