Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Турция съсредоточава усилията си за справяне с очакващата се хуманитарна и здравна кризи, а на втори план остават спасителните операции. В южната ни съседка вече се борят с дезинформацията и всяването на паника сред населението. На този фон три жени бяха спасени десет дни след труса.

Град Ерзин е в най-засегнатата провинция Хатай. Намира се недалеч от епицентъра на опустошителния трус. Животът в града с около 40 000 жители е динамичен. Наричат го градът на чудото – без жертви и разрушения. Това обаче не означава, че земетресението там не е усетено в пълната сила, предава NOVA.

28-годишният Юмут Чирак и родителите му имат хотел, който е на шест етажа. Такива сгради в Ерзин са рядкост. „Преди три-четири години управата на града забрани строителството на сгради над четири етажа, затова нямаме много високи сгради. И мисля, че това е причината да няма изцяло разрушени сгради след земетресението”, каза Юмут Чирак.

Най-високите постройки в Ерзин са минаретата на джамиите. Кубетата на две от тях частично са разрушени. Жителите на Ерзин разказват още, че властите не правят компромиси при издаването на строителни разрешителни и контролът е завишен.

Заради вдигналия се шум за това, че е Ерзин е градът чудо, кметът отказа коментар по темата, но не попречи на екипа ни на място да снима очевидното – в града няма паднала сграда.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.