Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Ергенът“ Виктор Стоянов се е регистрирал като безработен, заради което ще получава социални помощи. 31-годишният фитнес инструктор се е записал преди седмица в Бюрото по труда. Той е подал документи, че е без работа и се надява на подкрепа от държавата в териториалната дирекция на Бюрото по труда в столичния жк. „Дружба“, предава lupa.bg.

Според документите, които е предоставил, Виктор Стоянов е бил съкратен от работата си като управител на фитнес зала. Месечното му възнаграждение като такъв е било в размер на 1800 лева или поне срещу такава сума е бил осигуряван. Сега, в продължение на 6 месеца, той ще получава от държавата 60% от този доход, или по 1080 лева всеки месец.

Макар да демонстрира висок стандарт на живот в социалните мрежи, Виктор Стоянов е подал молба за социални помощи в Бюрото по труда

„Щяхме да паднем, когато го видяхме на гишето. Мислехме, че сме се объркали и сме се припознали, но когато си даде личната карта и трудовата книжка, се уверихме, че е той. Изобщо не беше смутен, че ще получава социални помощи, въпреки че по телевизията парадира, че е успешен млад мъж“, коментират пред Lupa.bg чиновнички.

Според запознати, в случая най-вероятно става въпрос за опит за източване на така или иначе слабата социална система на България. Помощите за безработни действително са предвидени за останалите без работа хора, но едва ли случая с Виктор Стоянов е такъв. Самият той обяви преди седмица, че се впуска в нов бизнес и ще бъде съдружник във фирма. Явно обаче това не му пречи да се възползва от средства и от социалните, които по принцип трябва да обгрижват реално изпадналите в нужда наши сънародници.

Според запознати, е възможно държавата да откаже да му изплаща обезщетение за безработица, тъй като е повече от ясно, че в момента Виктор Стоянов получава трудови доходи от друг източник – в случая от bTV, която излъчва шоуто „Ергенът“. Възможно е обаче чисто юридически да има такова право, тъй като предаването е заснето миналата година, а освен това получената сума се явява хонорар, а не заплата. Дори и да е законно обаче, едва ли е особено морално, потресени са служителките в териториалната дирекция на Бюрото по труда в жк. „Дружба“.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК