Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Правителството ще предложи за нов министър на екологията Емил Димитров-Ревизоро. Това стана ясно след заседание на колационния съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти.

Ревизоро е депутат от гражданската квота в парламентарната група на ОП.

Той e юрист и бивш шеф на Агенция „Митници“ по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски
До номинацията му се стигна, след като Нено Димов беше арестуван и после подаде оставка като министър на околната среда.

За да стане министър, кандидатурата на Емил Димитров ще бъде гласувана в Народното събрание, което се очаква да стане на първото заседание на парламента след дългата Коледна ваканция на депутатите.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е вице на премиера Бойко Борисов, отсече, че патриотите няма да приемат Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад.

„Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават, а те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година“, категоричен бе Каракачанов.

„В тази ситуация той си е подал оставката, която ще бъда разглеждана от парламента. На неговото място сме предложили Емил Димитров“, продължи Каракачанов.

По думите му основната задача пред Ревизоро ще е проверка на ВиК системите.

„Въпреки че не му пряко задължение, той ще се наеме с тотални проверки и ревизии на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността на подобно положение“, допълни Каракачанов.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.