Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Елен Герджиков от ГЕРБ бе избран с тайно гласуване за председател на Столичния общински съвет. Така той остана на поста, след като ръководеше общинарите и в предния мандат.

Общо в гласуването са участвали 60 общински съветници, като за Елен Герджиков своя глас дадоха 33-ма, съобщава БТА.

За предложената от групата на БСП Милка Христова гласуваха 15 съветници, а за Методи Лалов, предложен от групата на Демократична България, – 12 съветници.

Елен Герджиков пое председателството на съвета и благодари на всички, които са му гласували доверие за председателството на СОС, както и на тези, които не са го направили. Той увери, че ще направи всичко възможно да оправдае доверието, а на тези, които не са го подкрепили заяви, че ще направи всичко възможно да промени тяхното мнение и да покаже, че СОС може да работи по-прецизно, по-открито и по-коректно и да върши повече работа за София.

На заседанието бяха избрани и заместник-председатели на СОС с явно гласуване. Групата на ГЕРБ-СДС предложи Иво Петров за заместник-председател и бе избран от СОС със 60 гласа. Избрана за заместник-председател бе и предложената от групата на БСП Милка Христова, досегашен заместник-председател на съвета също с 60 гласа. Групата на Демократична България предложи Борислав Игнатов за заместник-председател на съвета като за него гласуваха 59 общински съветници, един общински съветник се въздържа.

Общо общинските съветници в СОС са 61, но Волен Сидеров не участва в гласуванията за председател на съвета и за заместник-председатели, въпреки че по-рано положи клетва.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК