Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Николов днес присъства на старта на изграждането на тренировъчен център на РД ПБЗН- Благоевград. Тя ще бъде изградена по българо-гръцки проект край Благоевград за 10 месеца, стойността й е 4.5 млн. евро Символичният старт на строителството даде кметът на града Илко Стоянов, който разби бутилка шампанско във фадрома.

„Дадохме старт на новия учебен корпус за подготовка на нашите пожарникари и спасители в Благоевград, а и не само. Проектът е финансиран по проект за трансгранично сътрудничество. Очаква се той да бъде реализиран за 10 месеца. Ще има и бърза връзка с магистрала „Струма“ за по-бърза логистика и действие“, каза главният комисар Н. Николов.

Корпусът ще представлява средно голяма пожарна с три гаражни клетки, с офиси за административно обслужване, с ремонтна база и стая на пожарникарите. Едновременно в базата ще могат да се обучат 30 души, сред които и доброволци.

„Трябва да бъдем спокойни, защото бомбоубежищата са ежегодно проверявани. Подготвя се електронен регистър, който ще бъде активиран следващата седмица“, каза директорът на ГД Пожарна безопасност и защита на населението.

Чрез интернет ще може всеки да открие къде е „неговото“ бомбоубежище и кой е най-прекият път до него.

„На практика всички сгради, строени след 1950 г., са пригодени и като скривалища“, категоричен бе Николов.

Той добави, че оборудването в убежищата е стара, но конструктивните изисквания са спазени, но не вижда кой и защо ще ни напада.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК