Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Европейската комисия предложи поредица от мерки за справяне с високите цени на електроенергията, които държавите-членки могат да въведат, за да подпомогнат най-уязвимите домакинства. Брюксел предлага въвеждането на ваучери, частично плащане на сметки или временни отсрочки за плащането на сметки.

Европейската комисия предлага и намаляване на данъците като мярка срещу високите цени на електроенергията. За фирмите се предвижда вариант за предоставяне на държавна помощ.

Брюксел предлага на държавите да следят за неконкурентно поведение на енергийния пазар и да улеснят достъпа до закупуване на енергия от възобновяеми източници. Според Европейската комисия преходът към зелена енергия е най-добрата застраховка за бъдещи ценови сътресения на енергийния пазар. Предложенията на Брюксел ще бъдат обсъждани в понеделник от енергийните министри в Евросъюза, а в края на другата седмица и от европейските лидери.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК