Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Започва сезонът на летните намаления. Примамливи оферти вече заливат интернет, а витрините на магазините са облепени със стикери за отстъпки. В същото време рисковете да си купим фалшификат или имитация не намаляват.

„При нашите проверки много често попадаме на ментета и тенденцията е увеличаваща се. Във все по-голяма част от търговските вериги от различните места, които търговците извършват своята дейност, попадаме на стоки, които са неоригинални и са фалшиви, използвайки различни способи и начини да имитират, или изцяло да копират търговски марки. Стоките, на които попадаме, са с доста ниско качество“, каза главният експерт от Патентното ведомство Николай Братов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи има и стоки, които са с високо качество и попадат в графата имитации и те трудно могат да бъдат разпознати или отделени от оригиналните.

В студиото на „Директно“ той показа и редица стоки, които видно приличат на познати търговски марки, но реално са имитация. Сред тях са дори и инструменти, които биха могли да крият опасности за здравето на човек.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК