Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В наши дни водим начин на живот, при който ни рудно е да оставим телефона си в другата стая, дори и за няколко часа. Но използването му непосредствено преди лягане може да повлияе на здравето ни повече, отколкото предполагаме. От Bright Side разкриват как използването на смартфона преди сън може да ни навреди, пише Флагман.

1. Може да повреди очите ви

Ако някога сте почувствали, че зрението ви внезапно се замъгли, след като сте прекарали часове в социалните мрежи, определено не сте сами. Когато се напрягате, докато използвате смартфона си, това може да доведе до напрежение в очите, известно още като уморени очи. За да защитите очите си, опитайте да намалите яркостта на екрана и избягвайте да използвате телефона си твърде дълго.

2. Може да наруши съня ви

Когато най-накрая си легнете в леглото в края на дълъг ден, може да се изкушите да прекарате още малко време в проверка на съобщенията си или четене на новини. Но този навик не е толкова безобиден, колкото изглежда. Използването на телефона преди лягане може да ви попречи да спите добре. Синята светлина от смартфона не само засяга зрението, но може да наруши цикъла ви на сън, което от своя страна може да причини здравословни проблеми.

3. Може да доведе до болка във врата

Ако сте запознати с досадното усещане за болка във врата, тогава използването на телефона ви в леглото може да влоши съществуващото състояние още повече. Когато наклоните главата си напред, за да погледнете екрана, се натоварват мускулите на шията, причинявайки болка. Ако не можете да си представите да си легнете, без да проверите телефона си, опитайте да го държите на нивото на очите, за да избегнете напрежението на мускулите.