Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Бившата шефка на Нова телевизия Силва Зурлева е починала в къщата си в гърменското село Ковачевица.

Тази сутрин от полицията съобщиха, че в новогодишната сутрин е издъхнала 60-годишна жена, която е паднала по стълбите в дома си. Оказа се, че това е известната журналистка, която дълги години бе директор на новините в националната медия. Сигналът до полицията е подаден в 09,50 часа, пише „Труд“.

По първоначална информация Зурлева е получила масиран инфаркт, последван от фаталното падане. Съпругът й я е открил безжизнена на пода.

Според данни на полицията няма следи от насилие.

Силва Николова Зурлева е български филолог и журналист. Завършила е СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки, а след това се завръща в медийния бранш и над 10 години е шеф в Нова телевизия.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК