fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Бившата шефка на Нова телевизия Силва Зурлева е починала в къщата си в гърменското село Ковачевица.

Тази сутрин от полицията съобщиха, че в новогодишната сутрин е издъхнала 60-годишна жена, която е паднала по стълбите в дома си. Оказа се, че това е известната журналистка, която дълги години бе директор на новините в националната медия. Сигналът до полицията е подаден в 09,50 часа, пише „Труд“.

По първоначална информация Зурлева е получила масиран инфаркт, последван от фаталното падане. Съпругът й я е открил безжизнена на пода.

Според данни на полицията няма следи от насилие.

Силва Николова Зурлева е български филолог и журналист. Завършила е СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки, а след това се завръща в медийния бранш и над 10 години е шеф в Нова телевизия.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.