Тази рецепта за шоколад Дубай предизвика вълнение навсякъде в интернет. Всичко започна със специален шоколад, направен от FIX Dessert Chocolatier. Това е малък бизнес, млада шоколадова компания от Дубай, ръководена от Сара Хамуда.

И така, творенията на Сара станали известни в TikTok, след като били популяризирани от няколко неща и не след дълго всички започнали да търсят известния шоколад, пълен с юфка за катаифи и шам-фъстък.

Тук е моментът да напомним, че шоколадът изобщо не е евтин, но все пак е много вкусен и много продаван. Хората по света се втурнали да го купуват и да го опитват. Сега тази рецепта за Дубайски шоколад може да се види навсякъде в Tiktok. Тя циркулира в много профили и сега може да опитате да я направите и вие сами у дома

Ще се влюбите в този шоколад от Дубай
Комбинацията от съставки: Шам-фъстък и катаифи е сред изделията, които много хора биха яли всеки ден. Kataifi е направен с катафи юфка, тази, която намираме и в този шоколад. Тази юфка, разбира се са различни от онези, които слагаме в пилешка супа, напр. Това е свежа, мека и много дълга юфка. Прави се чрез изливане на тестото през тънък дуй върху кръгла и добре загрята чиния. Излива се под формата на охлюв и създава тази много тънка и дълга юфка. С него се правят много сиропирани екстри, като тортата с катаиф. Някои пълнени с ядки, други със сметана или ванилов крем. Използва се широко в много арабски страни, а също така е популярен и в Турция.

Дубайски шоколад, вайръл десерт, който подлуди интернет!
Този дубайски шоколад присъства навсякъде в интернет. Има хора, които го купуват от източника, тоест от FIX, само за да го снимат на вкус. Виждали сме и знаменитости, които са правили това, но и обикновени хора. Тези, които не можаха да купят такова творение, направиха домашна версия. Да, всъщност, тя не е като оригиналния, но и не е кой знае колко сложна. От моя гледна точка разликата се състои в качеството на използваните продукти. Какво означава това? Това означава на първо място, че трябва да имаме шоколад с добро качество. Един с достатъчно високо съдържание на какао, от добра марка, без много захар. Дори може да се спрем на комбинация от горчив шоколад с млечен шоколад, за да не получа сладък десерт.

Формите за този шоколад в Дубай също са много важни
Има инфлуенсъри, които използват пластмасови гювечи, в които поставят всичко, а резултатът не е точно най-добрият. Шоколадовият слой е гъст, плътен, дебел и в крайна сметка е трудно да отхапеш от шоколада. Ако сами приготвяте Дубайския шоколад у дома, опитайте да изберете формата на шоколадова таблетка. Дори да не намерите с точната дебелина като оригинала, няма да е фатално. Погрижете се да сложите достатъчно шоколад, за да се оформи, а излишното да се изсипе отстрани. Поставете достатъчно плънка, за да запълни всяка форма и да има място да сложите и шоколада отгоре. Пропорциите трябва да са перфектни и резултатът много ще ви хареса. Ако ви харесва рецептата, съветваме ви да опитайте и рецептата Кафе Далгона, още едно вайръл ястие в интернет!

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG Контакти – Имейл: [email protected] За нас / ABOUT US