fbpx

Доц. Ангел Кунчев разкри кога започва ваксинирането

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че ваксинирането ще започне на 27 декември, в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„На 24 декември тръгват всички камиони от Беглия, вероятно още на 25 декември ще посрещнем ваксината у нас. Ние ще стартираме на 27 декември в София, Пловдив и Бургас. Щом ЕС е решил това да е първият ден, редно е и ние да участваме.

10 хил. дози от ваксината на „Пфайзер“ ще достигнат през декември. 52 хил. дози – в първата седмица на януари и още 5 хил. по някое време през януари. За февруари – близо 90 хил. броя ще дойдат, а от март нататък се очакват над 250 хиляди дози. Контролът върху производството на ваксините е драконовски, допълни доц. Кунчев.

По думите му ще има удостоверение кой човек от коя партида ваксини е получил.

10-и месец сме в пандемията – нормално е броят на хората, които са се срещнали с вируса, да расте. Определено ще има увеличение на случаите, когато антигенните тестове се приравнят към PCR тестовете, каза още той.

Има над 400 малки промени във вируса, откакто е открит. Тази промяна в новооткрития щам на вируса във Великобритания е съществена, защото се предава в пъти по-лесно, поясни доц. Кунчев, пише 24 часа.

Оставете коментар: