Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Необявено посещение в база в Афганистан стана първият път, когато президентът Доналд Тръмп пристига в страната.

След като сервира на военнослужещите вечеря за Деня на благодарността, Тръмп, който говори пред войниците и се срещна с президента Ашраф Гани, заяви, че талибаните „искат сделка“ с правителството в Кабул.

Близо 13 хил. войници остават в страната 18 години след американската интервенция срещу талибаните. След визитата на Тръмп групировката обяви, че иска да продължи преговорите дни след размяна на задържани от тях западни граждани срещу високопоставени представители на бунтовниците.

Диалогът, който трябваше да се води в Кемп Дейвид през септември, се провали, след като Тръмп обяви, че талибаните, които трябва да бъдат изпратени в делегацията, „вероятно нямат властта да преговарят“, и се отказа от разговорите.

Както и при пътуването на Тръмп до Ирак миналата година, визатата бе обвита в тайна от съображения за сигурност. „Няма друго място, където бих празнувал Деня на благодарността, вместо да съм тук, с най-коравите, силни, добри и смели воини на земята.“

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.